dilluns, 30 de novembre del 2009

Fitxa 14: Ferran Caballero

Quan un és jove i trempat, sempre ha de procurar anar a la moda. En aquest sentit, l'ítem Ferran Caballero fa molt bé, tot ell tan a l'última: a la moda del liberalisme, a la moda del Feisbuc, a la moda de l'Espadi Arcada... (Arcadi Espada, perdó).
Ens agrada molt el Ferran Caballero, sí. Ens agrada tant que li hem fet una fitxa, en la qual la Junta d'Avaluació de "U.Q.V. Security" posarà de relleu els aspectes en què, com a jove trempat, modern, i a la moda, va progressant adequadament o necessita millorar.
Som-hi, doncs.

Progressa adequadament:

Darrerament ja no costa tant començar i acabar els seus articles; ja no has de fer tants esforços de concentració per entendre què et vol dir. Hi ha dies en què fins i tot pots pujar totes les escales que menen fins l'àtic de la seva sapiència sense esgotar-te. Llavors pots entrar al seu àtic diàfan, ambientat amb musiqueta d'orígen lunar; pots mirar per la finestra i descobrir espectaculars vistes a una àrida estepa.

Fins aquí els seus progressos.

Seguim.

Necessita millorar:

Aquests sacrificats esforços per denostar el comunisme ens causen una emoció profunda, però creiem que no cal que s'hi mati tant. Ja entenem que quant més comunisme floti en l'ambient -a base d'anomenar-lo-, quants més comunistes ballin per les nostres ments -a base dassenyalar-los-... més es solidifica la seva identitat de jove liberal de dretes. Ja entenem que la cosa va per aquí, però de debò, pensem que no cal que s'hi mati. Ja no n'hi han de comunistes, no ha de tenir por. Ni els que diuen que ho són en són, de comunistes. L'hedonisme materialista ha matat totes les possibles ganes que algú pogués tenir de ser-ne. El fantasma que recorria Europa ha quedat desintegrat per una ventada definitiva. Obsessionar-se amb l'Home del Sac només ho fan els nens petits. A veure, considerem que pot perdre el temps en el que vulgui, però creiem que necessita millorar en la distribució del seu temps de formació. Ara bé, si únicament el que busca és un bon tronc per anar esmolant les urpes, com fan els petits felins, doncs cap problema, tant serveix el comunisme, com qualsevol altre "isme".
Seguim.
Necessita millorar, i bastant, en l'ús del castellà. El castellà escrit se li encarcara. Si ja el català no li flueix, amb el castellà encara hi té més problema. Per això li suggerim que, ara que el Sostres escriu en la llengua dels pobres, el prengui com a model i n'aprengui tant com pugui. Al Sostres no l'hem llegit mai en castellà, però no tenim cap dubte que també, en "román paladín", escriurà com els àngels. L'ítem Caballero pot, doncs, posar-se a "xupar roda", com diuen els ciclistes, sense cap escrúpol de consciència. Segur que millorarà.

Fi de l'informe, ítem. Signem, el posem dins d'un sobre i esperem que li arribi en condicions. Esperem que li sigui útil, i que el guardi amb afecte al calaix on hi té les notes de l'insti. Valori aquests bons consells que li donem, encara que li arribin a cara tapada. Un cop ens ho va recriminar, això que ens moguéssim sota la foscor de l'anonimat. Però vostè ha d'entendre que els espies som ítems d'identitat secreta, anònima, però que de totes formes si el que li diuen és digne de consideració, el de menys és qui l'hi ho diu. Pensi en el bé que va fer a aquest país Donya Elena Francis, una benefactora absolutament anònima. Si no li sona de res, pot preguntar als seus familiars de més edat.

Valoració de l'ítem:

Rellevància: escassa
Perillositat: nul·la
Risibilitat: relativa
Humor: nul

2 comentaris:

Ferran Caballero ha dit...

Gràcies per la fitxa, però no calia que es molestés.

Gràcies també per això de trempat. És la primera vegada a la meva vida que em diuen que vaig a la moda, però no estic segur que la meva admiració per l'Arcadi Espada sigui cosa de la moda i tampoc estic gaire segur de ser liberal. Sóc anitcomunista, això sí, i em posa molt nerviós qualsevol defensa de la llibertat real de la que suposadament gaudeixen els cubans.

M'apunto els "necessita millorar" i prometo seguir-hi treballant.

Una abraçada,

Ferran

U.Q.F. ha dit...

Celebro que s'ho hagi pres bé.
Que tingui molta sort, i una abraçada per a vostè.