diumenge, 10 de gener del 2010

Fitxa 28: Gorka Agirre

Dissabte vaig haver d'anar a Saragossa, per reunir-me amb un client i analitzar el seu cas. Hi feia un fred de mil dimonis, rematat per un vent espantosament glacial que no va parar en tot el dia. El meu client, l'Andrés, és un noi de trenta-i-alguns, molt bona persona, honest, de conducta recta. És membre d'una secta d'origen oriental -no en puc dir el nom- que té la particularitat de tenir prohibit fer proselitisme. Però el problema de l' Andrés no té relació amb la secta sinó amb una altra cosa. L'Andrés és importador de moble colonial. Fa quatre anys que inicià el negoci, i ara li comença a funcionar. Destina un 10% dels beneficis a projectes de desenvolupament, sempre dins de l'àmbit de la secta, naturalment. Les sectes són sectes. Bé, el cas és que a un tal Herrero, un comerciant potentat d'aquella ciutat, que toca el mateix gènere des de fa més temps, li molesta la seva competència. L'Andrés, gràcies als seus contactes dins la secta, obté poducte a molt bon preu, i per això les vendes de l'Herrero han minvat. El tal Herrero li ha proposat associar-se, però a l'Andrés no li convé. L'altre li ha insistit molt, i davant la ferma negativa de l'Andrés, al final ha optat per coaccionar-lo. Li ha dit que o bé s'associa, a les bones, o que el millor que li podrà passar és que hagi de tancar. Tot i això l'Andrés, naturalment, no ha cedit ni cedirà, però recentment ha detectat que l' espien i el segueixen. Ha agafat por, i vol protecció, però sobretot m'ha insistit que el que més vol és que la situació s'acabi. Dilluns hi envio el Boris. Si la història dóna de si ja en donaré algun detall.

De tornada a casa, a l'AVE, vaig engegar el portàtil per posar en ordre les notes del cas, i en acabat vaig fer les meves visites rutinàries per les cases dels ítems. Tinc entre mans algunes fitxes, mig pensades, però encara endarrerides, i per anar passant se'm va acudir que podia fitxar l'ítem Gorka Agirre.

Gorka Agirre s'ha erigit en ítem a base de comentar al blog de Salvador Sostres. Ja fa temps que hi comenta, i de fet és un dels personatges més odiats d'aquell Regne de la Veritat Única, bàsicament pel fet de comentar en castellà, i pel fet de veure les coses des de l'òptica espanyola. De sempre, els seus comentaris generen les reaccions viscerals dels acòlits més incondicionals de Talibània. Ja saben molts de vostès que en aquella casa un espanyol és sempre algú que et vol robar i et vol exterminar.
Ara bé, per ser justos, s'ha de reconèixer que Gorka Agirre és un dels millors rebatedors del Gran Talibà. Desenmascarador dels sofismes sostrians, mai no perd de vista els nombrosos talons d'aquiles que el Talibà va deixant al descobert, a còpia de xerrar tant, i tant, i tant, sempre emborratxat de la pròpia sensació d'infalibilitat. Al Gorka li agrada recordar-li, una per una, les contradiccions en que l'altre cau més sovint del compte. I sobretot hi ha una idea-guia que sovint l'ítem Agirre subratlla molt clarament, i de la qual el Sostres, diu, n'és exponent: els catalans són molt valents de boca, però a l'hora de la veritat es tiren enrera de tot.
No fa massa Gorka Agirre fou expulsat del Regne. Fou expulsat, amb gran solemnitat, junt amb dos o tres comentaristes més. Segons l'amo del tros, perquè ja no es podien aguantar més les mentides d'aquells espanyols. Els donà una setmana de marge perquè poguessin dir el que creguessin convenient, però que sabessin que al cap d'aquell temps de gràcia serien expulsats per sempre més.
En comptes d'enviar-lo a prendre pel sac, Gorka Agirre va acceptar la condemna. I se'n va anar, amb elegància, resignat, i jo diria que amb una lleugera sensació de culpabilitat.
El seu to sempre havia estat correcte, mesurat, però clar i directe. Era capaç de mirar el Sostres una mica per damunt de l'espatlla. Mai insultava. Raonava bé, i sovint encertava. I això és el que el Sostres no podia païr. La princesa fatigada al final va donar l'ordre: "Que s'enduguin aquest villans".
Però pel que es veu, Gorka Agirre ha seguit llegint Salvador Sostres. No s'ha pogut deslliurar d'aquesta morbositat que provoca la retòrica sostriana, d'aquesta extranya sensació que provoca llegir les projeccions mentals d'algú que escriu des d'una profunda discapacitat moral. I és que en el fons, Gorka Agirre l'admira, fins i tot potser l'estima, diria jo.
Però el fet curiós és que Gorka Agirre i els altres deportats, passat un temps durant el qual el Sostres ens ha distret molt amb les seves peripècies de geni incomprès, han retornat al Gran Regne. Han sigut readmesos. Alguns dels acòlits fidels al Talibà, ja han protestat, però Gorka Agirre is back. No s'entén. Per mi bé, cap problema, però no s'entén tanta liturgia dramàtica com la que va muntar el Sostretes per expulsar-los i que ara tornin, mereixedors del perdó, com aquell qui res. Els fans del Sostres mereixem una explicació.
No, l'explicació és la de sempre. El Sostres, incoherent com ell sol, sap que en el fons necessita Gorkas Agirres per fer carburar la seva maquinària mental de Neró que toca la lira. És que el Sostres és un ítem molt dependent. Necessita dels comentaristes espanyols, necessita de tota la vulgaritat que critica, perquè el dia que aquesta vulgaritat desaparegui ell no tindrà manera de fer-nos veure con n'és d'excels.
Però bé, no parlem més del Sostres, que la fitxa ja li vam fer fa temps.

Senyor Agirre, si us plau, continui existint. Continui fent-se visible, que des d'aquesta oficina d'espionatge estem començant a treballar a partir d'una hipòtesi sobre la seva identitat real. Sí, tenim sospites sobré vostè, no fundades més que en vaporoses intuicions, però si perseverem, a "U.Q.V. Security" potser algun dia sabrem la veritat que s'amaga darrera la seva màscara. Ei, per pura curiositat; i li prometem que si mai ho sabem no ho farem públic. Això no és més que un joc apassionant que el fem per a consum intern. No trencarem les regles, però volem que sàpiga que ens té ben encuriosits. Sabem que es difícil, i que potser és més probable que morim d'una picada d'abella abans de poder perfilar-li una identitat més definida, però a estones perdudes hi anirem treballant. Tenim, com l'Acebes, dues línies d'investigació.

Valoració de l'ítem:

Rellevancia: relativa
Perillositat: nul·la
Risibilitat: nul·la
Humor: indetectat

42 comentaris:

Jordi Trenzano ha dit...

Estimat vigilant, li prometo que estic d'acord en gran part de les seves brillants observacions (encara li falta entrar a elsingulardigital.cat o el Vicent Partal, per exemple), però de la mateixa manera que vosté vol denunciar els dogmatismes i les falses recerques de la veritat a allò que vosté anomena Talibània, el punt de mira que vosté empra podria fer allò que al Marlon Brando li costava tan poc en els seus darrers anys de vida: Engrandir-se una mica. D'aquesta manera, li proposo mites de l'esquerra dogmàtica com l'Enric Sopena o tot aquell imprescindible repertori que surt a eldebat.cat

Desitjant salut per vosté i tota la seva familia, em despedeixo

Herrgoldmundo ha dit...

Molt malament, UQV, fas una fitxa però no dius on podem trobar al Gorka Agirre.
Té blog propi?

U.Q.F. ha dit...

Senyor JordiT:

Tinc en procés la fitxa del Joan Ferran, aquell de la "crosta nacionalista". No sé si li val com a mite de l'esquerra.
Salut per a vostè, igualment.

Apañó:

Segons les meves sospites, i d'acord amb la línia d'investigació nº1 Gorka Aguirre té blog, però sota una altra identitat, però no en tinc cap certesa, així que callo.
En tot cas, com a ítem Gorka Aguirre només se'l pot llegir a la Talibània del Salvador Sostres.
Tinc l'esperança que en algun moment aparegui per aquí, perquè al blog del Sostres ja hi figura anunciada la seva fitxa.
Esperaré. Espiar és esperar.
Salutacions.

Herrgoldmundo ha dit...

Sí, ja el vaig veure a can Sostres, on apareixia com a Gorka Agirre (sense u)
Quines sospites tens? deixa que investigui jo també... :))

Saludos y ¡Arriba España!, collons.

Borjas el 1 ha dit...

Una fitxa sobre un ectoplasma asimétrico, sobre una entidad cuasievanescente, chico, parece que estás poniendo una vela al diablo sin haber aún pecado. Por aquello de indirectos resíduos de materia fantasmal en un blog que es el suyo, pero que pudiera ser parte del mismo. O tiene una doble materialidad, y es capaz de ubicarse paralelamente, sin solapar ni transgredir los principios físicos de la Fisica Neuwtoniana, o los del principio de incertidumbre de Eisenberg, explicalo, o es una partícula divina y juega al "quantum" perdido en la maraña del limbo metafísico.

(Perdonad B&C, no me funciona el corrector).

Maspons ha dit...

Nova pista: també se'l coneix per "vigatà".
Ara no recordo bé, però sí era bastant sensat però em sembla que a part d'antiindepe és antinacionalista de la crosta ultra hispana. Crec recordar, que ho aclareixi si ve.

U.Q.F. ha dit...

Apañó:
Lamento declinar el teu oferiment, però les meves hipòtesis es fonamenten en indicis tan dèbils que, com comprendràs, si em precipito puc caure en el més estrepitós dels ridículs.
He d'esperar.
;)
Per cert, és Agirre, com tu dius. Ho he hagut de canviar. Primera pífia.

Criteri:

La teva pista dóna un gir diametralment oposat a les meves sospites, però gràcies.

Jose:

Mi sospecha más sólida, es tan solo que tiene una doble materialidad. El resto es más vaporoso aún. Es como buscar una aguja en un pajar. O no.

Borjas el 1 ha dit...

Osease Oh Gran Otentote Maestro de Espieas, ciberespia galáctico de la Vía Láctea del Camino de Santiago o Capmus Estelado (Compostela), gran invento para el turismo de entonces y de ahora.

Chico, eres un creador de mitos y de secretos al uso, como quieres que te sigamos si no sabemos donde hallar la fuente de tus actos espioides, retazos por aquí, débiles señuelos por allá, escasas huellas en la nieve y pocos eslabones por donde asir la trama.

Ya dirás, ya, pués hasta el invencible Criteri está en ORSAY, y el Apañó, que ya es un decir idem. En fín, veremos si tus otros fieles seguidores dan mas pistas.

¿Estas a sueldo del MI5 o el MI6, o tal vez una rama extinta del Mosad?.

Hoy en día hay discriminadores magnéticos que hayan la punta rota de una aguja en cualquier pajar y te la muestran por la pantalla de tu móvil.

¿Para tus actividades ultradetectivescas te podría servir "mazo".

U.Q.F. ha dit...

Jose,seguro que mola mazo el cacharro de los imanes. Para tecnologías tengo al Boris, que hace lo que puede, sin llegar seguro a la solidez de tu bagaje tecnico-práctico. Yo soy más de espionaje clásico: el anti-héroe gris que espera y espera...
En Casa Vaca Sorda me han dado información, pero tengo mis dudas.
En todo caso, no sé si eres lector del blog de Sostres. Ahí aparece Agirre. Tiene su miga.
Si no conoces aún a Sostres, tómate, como dijo Criteri, dos tilas y media antes de acceder a su Reino de la Verdad Revelada.

Borjas el 1 ha dit...

A ello me pondré raudo y celere eximio Demian. Y nada, si deseas un segundo asesor Tecnológico, te ofrezco mis servicios, gratuitos claro, (no en catalán), Y si no existe en el mercado, pues hala, se hace.

Borjas el 1 ha dit...

Acaso esta dirección es el teu Sostres

http://www.eldebat.cat/cast/viewer.php?IDN=22506

eximiomaestrodeespias.

U.Q.F. ha dit...

Jose:

"mi" sostres tiene esta dirección.
http://www.salvadorsostres.com

Borjas el 1 ha dit...

Bona nit Demian. Por la foto parece ser el mismo Sostres pero en verssión pura y neta.

Aún tendré que familiarizarme mas con su estilo y su fondo temático que ya imagino de derecha/derecha catalano-convergente con pequeños toques de hibrida unió.

Pero bueno, las verdades son verdades vengan de donde vengan, visto por mi parte acratoide sin desmerecer opciones de justicia.

Lo de Messi es arteramente ninguneante para los "culés" de pro por aquello del encefalograma plano, está visto que aquest noi no va al Cam Nou, ni saluda al bebedero de champán francés del tal Juanito Lapuerta futuro President de la Generalitat made in Barça.

Bueno, sin mas por la presente, Dios guarde a Vd. muchos años en compañía de su esposa, hijos, nietos y demás familia, quedo a su disposición para lo que sea menester.

Atte: Jose.

Quim ha dit...

Demian: li puc assegurar que jo no sóc el tal Agirre en contra del que pugui insinuar en Jordi. A mi el Gran Talibà em censura. Fa poc va escriure un d'aquells articles tan cursis que només ell pot fer. Parlava de la seva fillola i acabava dient que la tenia en braços i que es posà a plorar de gana. Jo li vaig insinuar que probablement no era gana el que tenia sinó que li feia por. Els nens són molt sensibles. M'imagino estar en braços d'aquest hortera i se'm glacen els dits dels peus. Evidentment, no em va publicar el comentari. Fa uns mesos, vaig entrar amb el nom de Marcel. Va ser en relació a un d'aquells articles demagogs sobre l'avortament. Em va dedicar tres artícles insultant-me i acusant-me de ressentit social que és un dels seus insults preferits. Una abraçada i enfoqui les seves investigacions en una altra direcció. Abraçades

Borjas el 1 ha dit...

Entonces quien es?.

unalunarara ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
unalunarara ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
gershwin ha dit...

Felicitats pel Blog! t'he descobert avui mateix a treves dels comentaris del talibà Sostres i la veritat és que hi han algunes fitxes que m'han agradat molt i molt. Procuraré seguir-te sovint!

Maspons ha dit...

Em vaig oblidar de comentar que al mateix post sostrià informant a Gorka de la fitxa, més avall surt Octavi dient -mig amenaçant?- que tenien a UQV BEN FITXAT. Pel to, no semblava metàfora.

Maspons ha dit...

Perdóneu, aquesta lunarara sembla saber tant o més que l'espia. Qu parli del lloro aquest que diu i del què sàpiga. Responent al qualificatiu de "tafanerot" que em va aplicar l'Ote.

U.Q.F. ha dit...

Jose:
A lo del S.S. añádele un exponente elevado de cinismo y zaheriente cinismo.
Respecto a Gorka Agirre, de las dos líneas de investigación una se ha desestimado, y la otra no progresa.

Quim:
No pateixi, que de seguida vam desestimar la líniea d'investigació que el situava a vostè com a possible tapadora d'Agirre.
Si l'ha censurat i rebatut públicament és pel motiu evident que vostè va fer diana en la seva crítica.
Té raó sobre la direcció de les futures investigacions. Tan aviat com hagi acabat de pentinar Talibània, escenificaré un comunicat, a l'estil Scarlett O'Hara.
Abraçades per a vostè, i records a la nostra Vaca.

Unalunarara:
Elegante comentario.
Tienes razón: el componente enfermizo del discurso S.S. puede llegar a afectar negativamente al lector.
Gracias y bienvenido.

Gershwin:
Gràcies i benvingut.

Criteri:
Suposo que sí, que en alguna banda dec estar fitxat. El cert és que l'Octavi es pren el joc molt seriosament.

unalunarara ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Borjas el 1 ha dit...

Holaaaa unalunarara: Chica, pareces muy enterada de las glorias y miserias de los personajes, eso me llama mucho la atención. Como dice el "perfecto manual del espía", a quién beneficia semejante "crimen", semejante "peazo" de información.

No será cual tinta de calamar para alejar a los pececillos de la pieza mayor. No será que esta maniobra va encaminada a intoxicar el ambiente con los efluvios de una olorosa peste oportuna. Es muy extraña tamaña información sobre los ínclitos si no es desde dentro. ¿Pregunto=.

unalunarara ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
jefefierro ha dit...

Hola Señores. Aquí me tienen para lo que gusten.

jefefierro ha dit...

Por cierto....Soy Gorka Agirre. Muy honrado de estar aquí y encantado de saludaros. Si os apetece ayer le dije algunas a Víctor Alexandre en "El Singular Digital"
abrazos

Borjas el 1 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Borjas el 1 ha dit...

Desde mi punto de vista acratoide y atendiendo a la dirección bloguiana del Sostres por arte del UQV, y leidas sus entradas desde el mes de Octubre de 2009, mas sería para ir derecho al frenopático, puedo concluir y concluto que, semejante "bicho" está repleto de resentimiento, de odio, de estulticia, de una vena sectarísta infinita. su poder crítico desaparece en la nada de la verdad absoluta que pretende defender. Se pasa 100 pueblos y mas al querer asumir la verdad cual FJL en las ondas y este en el bloguerio. Sus seguidores son fieles repetidores de sus mismas palabras, y he comprobado en algunas ocasiones, filtra las entradas que no son de su agrado, o no le rien las gracias.

Se parece mucho a los telepredicadores made in USA de las TV's de aquellos pagos. Pontifica con o sin razon, y siempre parece que la VERDAD absoluta sale por su teclado.

Tiene poco espacio para la fina ironía , y su sentido del humor es de escasa entidad. La amargura por no gobernar le quita la ganas de comer, el sueño y la capacidad glandular de disfrutar de un buen "polvo" escatológico y con capacidades terapeuticas de equilibrio hormonal testoteroide.

En fin, es un "pelin" desequilibrado teclearmente hablando, se le calientas las teclas y de su teclado salen las mismas culebras que a otros le salen por las ondas.

Cuando cambie la tortilla de lado, será un buen Conseller de Propaganda al uso. Porqué seguro que lo nombrarán por la calidad de sus servicios prestados a la causa convergente

U.Q.F. ha dit...

Olé, Jose.
Buena ficha del ítem.

Jefefierro, igualmente encantado.
En "U.Q.V. Security" deseamos determinar las causas del regreso de Gorka Agirre a Talibania. Si eres fuente autorizada, tu información resultará clave.
Saludos.

Borjas el 1 ha dit...

Gracias por ese Olé.

¿Sobre la estafa climática?, pués entra y deja tu huella perenne.

Evocacions ha dit...

Escolata, xaval, no creus que hauries de posar l'enllaç al blog que has vigilat. T'ho dic perquè pels tontos no sempre és fàcil trobar de qui parles.

Evo E

jefefierro ha dit...

Que soy yo, Gorka Agirre, tíos. Lo juro. no sé qué hacer para probarlo...Diré que mi regreso a Sostres ha sido breve. Sólo ha publicado un comentario elogioso que le hice acerca de un artículo sobre Vázquez Montalbán, realmente bueno, para qué nos vamos a engañar. Ayer decía que Pinochet trajo la democracia a Chile y le puse fino en un comentario, pero no lo publicó. La verdad es que le dí con todo...le dije que entonces estaba justificada la Suráfrica del Apartheid (el único país desarrollado de África) y que Franco había creado la Seguridad Social.Soy yo, señores, pero soy torpe con el ordenata y no he sabido poner mi nombre en los comentarios. Mi día de gloria fue el 11 de Septiembre. Mirad el archivo. (Si voleu)

Maspons ha dit...

Lunara: Algun moment críptica, però realment interessant i d'agrair la informació. Esperem amb candeletes més coses.

Jose, després de païr el Sostres ves a can Colomer. I perquè no has llegit el post del Sostres de les chachas! El dia que et portis malament te'l faré conèixer.
Evo, aquest Gorka no te blog, però és cert que UQV hauria de fer els enllaços. Diga-li tu també que fitxi l'Alcoberro.

U.Q.F. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
U.Q.F. ha dit...

Jefefierro:
Damos credibilidad a la fuente, Gorka. :)
Especulé con que aparecieras por aquí, y al final así ha sido, no deja de ser curioso. De paso, me das elementos para desestimar unas elucubraciones que había hecho sobre tu identidad.
En fin, Gorka, no dejó de ser significativo el "episodio" de la expulsión de Gorka Agirre en Talibania, precedida del momento al que aludías, el del 11 de Septiembre. Ya dije que cuando Sostres se toma tantas molestias con alguien es que algo le escuece.
Hay voces en este espacio que consideran que ya vale de estar tan pendientes de ese pájaro. Un tipo que donde va genera división, que vive del discurso hiriente y de fomentar el enfrentamiento. Probablemente tengan razón.
En fin, aquí estamos, ya nos conoces. Aquí acude gente que piensa de formas muy diversas, incluso muy distantes, pero me atrevo a decir que a la mayoría nos une un rechazo al cinismo y la soberbia, así como las malas formas, tan presentes en aquel entorno, precisamente.
Igualmente, encantado de saludarte.

jefefierro ha dit...

El caso de Vic.
Los "Sin papeles" pueden votar en la consulta sobre la independencia (lo sorprendente es que alguien votara "no") pero no pueden empadronarse para llevar a sus hijos al cole. Así son los nacionalistas catalanes.

Brian ha dit...

Jo també soc dels que pensen que ja està be de estar pendents d'aquest pájaru. El cas es que vaig fer un intent (força innocent, diria jo) de publicar-hi un comentari i no vaig reeixir; per descomptat no penso tornar a intentar-ho, no freqüento llocs amb censura prèvia. Per tot el demés, felicitats pel bloc. (Com a byproduct em va permetre descobrir la colla d'en Criteri i el José que... mira, tampoc està malament) :)

U.Q.F. ha dit...

Brian, benvingut.
Gens malament, en Jose i en Criteri. Amb ells hi ha debat i gresca assegurada. :)
Salut.

Borjas el 1 ha dit...

Érase un hombre a un poder pegado. Érase un presidente ultra-laicista en la noche española y cristiano extremo en el día norteamericano. Es el milagro Obama.

Recomiendo leer ICONO OBAMANÍACO, del blog

http://franciscovelasco.blogia.com/

Bonnie & Clyde ha dit...

Heu llegit al Sostres avuí?

U.Q.F. ha dit...

Doncs no... no sé si ja val la pena.
Bah, m'hi passo.

U.Q.F. ha dit...

Ja l'he llegit, B&C. Déu-n'hi-dó...
En fi, més del mateix. Jo crec que el seu bloc si que va menstruant, però de la gent mínimament sensata que encara té estómac per llegir-lo.
Salutacions, amics.