dimarts, 19 de gener del 2010

Fitxa 30: Anna Punsoda

La Tània ve a veure'm el dissabte a la tarda. Em diu que ha parlat amb el Boris, i que aquest li ha dit que encara haurà de passar una setmana més a Saragossa.
-M'ha dit que tot va bé i que no em preocupi -diu la Tània, -però no m'explica res més. Amb les coses de la feina sempre fa igual. És molt secretista...
-Deformació professional...
-Ja, però amb mi...
-Amb mi fa igual -li dic. -M'explica el just. Al Boris li agrada treballar així, molt al seu aire, sense donar gaires explicacions. Ell et porta els resultats i deixa al marge com els ha aconseguit.
-Però si s'hi ha de quedar més és que el cas s'ha complicat...
-No, senzillament s'ha allargat. El cas està quasi resolt, però ara han de passar uns dies per comprovar si és així o no.
És cert, en això no li dic cap mentida; però faig trampa, perquè a mi el Boris sí que m'imforma fins a un cert nivell de detalls. Però a la Tània prefereixo amagar-li, per exemple, que aquests dies el Boris ha estomacat un sicari serbi, un que una nit va seguir l'Andrés quan aquest va tancar la botiga. El Boris seguia el sicari, i va intuir a temps que aquest individu volia perpetrar una agressió contra el nostre client, com ja sospitàvem que passaria. El carrer on té la botiga, el carrer Lafita, és relativament cèntric, però de nit és poc transitat i és un pèl fosc. Just a temps, el Boris va esprintar i va neutralitzar el potencial agressor, retorçant-li el braç darrera l'esquena i estampant-lo contra la paret. Li ordenà a l'Andrés que marxés corrent, i donà al serbi un cop de cap contra el ciment de l'edifici, mig estabornint-lo. Aleshores li col·locà unes manilles de cinta de plàstic a les mans i als peus. El següent pas era anar fins una cabina telefònica per fer una trucada anònima a la policia municipal, però quan s'allunyava sentí que l'immovilitzat li adreçava una expressió que no li va agradar gens: "pixka ti matrina". El Boris, enfurismat, tornà enrera i agafà la cara del serbi, amb les dues mans, per respondre-li: "A mi madgge ni mentaggla". I li propina un pinyac que, segons m'explicà, deixà el nas del sicari pendent de rinoplàstia. En fi, el concepte que alguns alemanys tenen dels eslaus és una mica especial, i a sobre el Boris se'ns està llatinitzant a marxes forçades.
No, tot això no li explico a la Tània, ni l'episodi del dia després, a casa de l'Herrero. Prefereixo desviar la conversa cap a una altra banda. I de fet, ella m'hi ajuda. Sembla com si ja tingués preparat un tema per treure. Em parla dels seus estudis d'Humanitats, però aviat m'explica que no sap ben bé si l'ha encertat amb aquesta carrera. No és que li desagradi, diu, però té la sensació com si hi hagués altres coses que l'interessessin més.
Considero la Tània una noia interessant. És enigmàtica, i sens dubte intel·ligent. I aguanta el Boris, fet del tot insòlit. Però com tants altres joves de la seva generació, fa volar uns coloms una mica extranys al mateix temps que no s'allibera d'una certa sensació de desorientació. Per exemple, em va dir que volia convertit-se en hacker.
-En hacker? -dic jo, entre sorprès i divertit. -Dona, ja ens aniria bé, a l'agència, algú amb capacitat per infiltrar-se als discs durs dels altres. D'això en treuria unes fitxes brutals...
-Bé -diu, amb un lleu somriure -ja sé que això és una parida, però seria apassionant. Potser és que m'ha impactat massa la Lisbeth Salander.
-La Salander, curiós personatge. I com ella et tatuaràs un drac a l'esquena?
-Has llegit Mil·lenium? -li brillen els seus ullassos negres quan m'ho pregunta.
-Sí. Un deu en trama. La resta, discutible.
-A mi em va flipar. Però no, no em tatuaré -riu. -Mira, jo sempre havia volgut ser periodista. Però el meu pare m'ho va fer treure del cap. Em va dir que el periodisme és una professió sense prestigi.
-Curiós -dic jo. -A mi també, fa molts anys, algú em va dir el mateix. I mira...
-De totes maneres, el que sí que tinc clar és que vull ser... escriptora.
Es fa un silenci. Potser nota que la miro amb ulls d'infinita tristesa, i adopta una expressió expectant.
-Què opines?
-Que ja et pots calçar.
-Ja ho sé. Damien, tu que espies tants blocs, en coneixes algun d'alguna escriptora en la que em pugui fixar? Penso que per anar agafant pràctica jo podria obrir-ne un, i m'interessa veure com ho fan les que ja tenen una mica de nom.
-Dona, podries llegir l'Anna Punsoda.
-No la conec. Què tal és?
-És una noia que escriu molt bé. Té una prosa perfecta. A vegades jugo a llegir-la atenent només al ritme, a les tòniques, a les àtones i a les pauses, com si taral·legés una melodia, i l'efecte és d'un equilibri rodó.
-Surt al Google?
-Sí, surt a Sant Google. Té bloc propi, amb el seu nom, i també escriu a El Matí Digital.
-I quins temes toca?
-Toca temes... com t'ho diria? lligats a la condició humana. Temes abordats des de la introspecció, molt reflexius. Demostra un notable coneixement de la cultura antiga i de l'alemanya. I cultiva molt bé la variant poètica de la prosa. Escriu de manera excel·lent, ja et dic. I la clau la té en el seu control del llenguatge.
-T'agrada, vaja.
-En aquest sentit sí. Però en d'altres no. Això ja és una apreciació molt subjectiva, però em fa l'efecte que és d'aquelles noies a qui de tant en tant se li escapa un airet pretenciós; com un autoconvenciment que part de la seva vàlua no li ve tant pel talent que demostra sinó per ser qui és, per ser d'on és i venir d'on ve; d'aquesta mena de noies jo en dic pubilletes, com una altra que escriu, la Bierge, noies que sembla que la seva mel no està feta per a qualsevol boca.
-Ja t'entenc. Nenes de casa bona.
-Hmmm... no sé si és ben bé això, però crec que la cosa va una mica per aquí. I la noto amb una certa tendència a la misogínia, encara que sembli extrany.
-No té perquè ser extrany. Són les dones les qui sovint claven a les dones els estilets més afilats.
-Ah, i una altra cosa. Dic que escriu de meravella, però té un petit vici, una certa tendència a l'us de l'expressió "hi ha", que a mi em desagrada. Per exemple: "Hi ha la sorda remor dels qui perseveren". O "hi ha unes formes. Hi ha la bona lletra i hi ha una civilització guanyada a pols".
-Bé, deu ser el seu estil...
-No, és que de tant en tant li surt el petit Sostres que porta dintre. Aquell n'abusa, d'aquest tipus de construcció. I embafa força. Saps qui és el Sostres?
-No.
-No et perds res. Un que sovint li menstrua la neurona. Bah, si no saps qui és tant se val. Hi ha una altra cosa, Tània, ja que parlem de tot això de ser escriptora.
-Quina?
-Sovint, els qui escriuen i tenen una relativa notorietat és perquè tenen trampolins de projecció. Padrins poderosos o influents.
-Jo d'això res de res.
-Aleshores només podràs comptar amb el talent que tinguis. I això multiplica per dos les dificultats.
-Qui recolza la Punsoda?
-La Fundació Catalunya Oberta. El factòtum gros d'aquest col·lectiu és el Lluís Prenafeta.
-Aquest em sona.
-Ja ho crec. Per això de tant en tant la Punsoda s'ha de vestir de Joana d'Arc, calçar-se les malles de salva-pàtries i pagar la seva quota de vasallatge. Llavors li veus que cau en el típic discurs d'allò de "els meus i els altres", "els nostres i l'enemic exterior". Ella sent que pertany al cantó dels bons, portadors d'una veritat ultratjada per segles de genocidi.
-Genocidi?
-Sí. Aquesta colla de la FCO utilitza molt alegrement aquests macro-termes. Realment quan entra en la tesitura victimista la ment se li obnubila força, i sembla una altra persona.
-No sé si llegir-la.
-Llegeix-la. Obvia tota aquesta crítica que li he fet. Objectivament en sap un munt, d'escriure.
Li pregunto a la Tània en quina llengua pensa escriure, i em diu que no ho té clar.
-Si escrius -li dic -en castellà, a Catalunya hi ha qui t'estigmatitzarà. Si ho fas en català hi haurà qui et prendrà per ximpleta.
-Crec que escrigui en la llengua en què escrigui el repte és fer-ho tan bé com sàpiga. Però no ho tinc clar. M'he adonat que un tant per cent altíssim de blocs en català són de política. Trobo a faltar blocs en català de creació literària, senzillament. Potser cal contribuir a això. El Boris diu que els catalans sempre busquem la normalitat i sovint som els primers a anormalitzar-nos...
-No tinc clar que calgui, Tània. No sé si calen tants blocs. No sé quina falta fa que tots xerrem tant, i tant...
-En el meu cas no tinc res especial a dir. Només vull aprendre a escriure...
-Doncs escriu. Fins i tot quan no tinguis res a dir, escriu. El bloc et permet la difusió immediata del que escrius, però la xarxa és tan gran que la gota es dilueix així que entra en contacte amb l'oceà. I llegeix. No només blocs. A vegades oblidem que hi ha un vell objecte anomenat...
-Llibre.

Seguim xerrant, i es fa tard. Acompanyo la Tània fins casa seva, amb el Megane, al cor del Guinardó. Tornant a casa, pel Túnel de la Rovira, penso en la Punsoda, que vol escriure i apropar a la superficie algunes profunditats humanes, les d'avui i les de sempre. Penso en la Tània, que encara no sap de què parlarà, però ja sap que vol parlar. I penso que volem transcendir, d'una forma o d'una altra, i que alguna cosa de nosaltres quedi més enllà del nostre instant caduc. I no sé ben bé perquè.

Valoració de l'ítem:

Rellevància: possible
Perillositat: nul·la
Risibilitat: nul·la
Humor: indetectat

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei, merci. Molt encertada. Sobretot en això que sóc de casa bona (no ho saben prou! el meu pare és un criador de malves molt important i la meva mare la més gran funcionaria que coneix la meva "estimadíssima i maltractada" Catalunya. una abraçada, puns

Borjas el 1 ha dit...

Una gran ficción encima de un relato paradójico, pobre "chicota", no le aclaras nada y encima la dejas sin miel en los morros. Toda su obra que en principio es una obra llena de estilo, de buen hacer literario, de saber expresarse, la apuntillas toreramente cuando mentas al "inculpado" Prenafreta, es decir echas por tierra las virtudes en función de las compañíaa.

No se, créo que pocos estímulos le das a la futura escritora si con esos pertrechos la quieres motivas. Al tiempo del análisis de las compañías políticas al uso para bien comer.

Aún seguiré escribiendo en otra ocasión. Por cierto la entrada respecto a las labores semimafiosas del protector Boris y sus matones maneras de defensa son una pelin llevadas al extremo del discurso posterior.

Brian ha dit...

Estava embadalit, ficat de ple en el relat (literalment enganxat -fantàstic!-) quan de cop i volta m'ha sotragat i m'ha tornat a la realitat aquesta reflexió:

"-No tinc clar que calgui, Tània. No sé si calen tants blocs. No sé quina falta fa que tots xerrem tant, i tant..."

Dit d'aquesta manera, tant suau en la forma i tant punyent en el fons...

I es que a mi sempre m'havia semblat una bestiesa això del blocs. El que a mi m'agradava eren el fòrums, però, no sé ben be com, vaig acabar obrint un blog. Be, de fet si que ho sé: la gent del fòrums va començar a obrir blocs i gaire be em vaig trobar parlant sol... I tant per tant, ara parlo solt al meu bloc.

Però, en fi, tot això venia arran de l'Anna Punsoda que -em sap greu- no sé qui es. Caldrà escatir-ho, perquè si alguna cosa te la prosa fluida i engrescadora d'en Damien es que excita la curiositat. :)

Borjas el 1 ha dit...

Curiosidad imsana:

Criador de malvas:

es alguien que se esta desvaneciendo en el entorno gusanil de la piltrafa de un entorno descompuesto y convirtiendose en energía calorifico-fotónica para ir a aumentar la Entropía y las Leyes de la Termodinámica.

Aguda es la niña.

La contrato:

hay que realizar una serie TVBasura bajo el lema de "Aquellos paniaguados o presuntos implicados" que necesitan un mensaje revivificador de su entorno gansteril venido a menos por las urnas. Pero si ganannnnnnnnnn volveran a los altares de la bicoca y los resantificaran "in eternum".

U.Q.F. ha dit...

Sra Punsoda, gràcies a vostè per la cortesia.

Jose:

Bueno, yo solo constato que Prenafeta es el árbol que cobija a todas estas promesas de las letras. Bueno, algo de intención sí hay, lo admito.
Y a la chiquita Tània por nada del mundo la quiero desanimar, pero es obvio que ser escritor es algo ínfinitamente más heroico que casarse, vivir en Barcelona o yo qué sé.

Brian:

La reflexió final sobre els blocs és totalment discutible, però és certament un debat possible.

Criteri:

Respecte a Unalunarara jo també caic de cul quan el llegeixo. Té una prosa sumament elegant. I el cas és que juraria haver-lo vist abans sota aquest pseudònim peculiar, però no puc recordar on...
Faig les meves hipòtesis, òbviament, però totalment en el buit.
És un ball de màscares, tot plegat, és cert.
Curiós.

Borjas el 1 ha dit...

Venga, venga, que seguro que lo sabes, ya lo dirás un día de estos.

Borjas el 1 ha dit...

A la atención del ilustre escritor y profesional de la pluma unalunarara.

Primero: nosotros los juntaletras sin el bagaje cultural del los profesionales de la Pluma, es decir, solo simples "plumillas" somos una especie de difícil encaje. Me explico. Cuando hice la observación de la muy celebrada frase de Burke, que tan cultamente señalo "unalunarara", no la hice solo para que quedase bonito.

El análisis anterior de "unalunarara" incitaba a que es inútil hacer nada en este sombrío mundo de pecado y destrucción moral, que hay que dejar fluir la cosa libremente sin coartar. Lo cual considero una postura mentalmente reprobable desde el análisis de la historia del hombre,

"...Maldigo la poesía concebido como un lujo, cultural por los neutrales, que lavándose las manos se desentienden y evaden, maldigo la poesía del que no toma partido, partido hasta mancharse....."

Un escritor debe de a parte de dominar el arte y los secretos de la pluma ser un ente que por su mismo bagaje intelectual y que no obedezca a sueldos interesados, declame y declare las injusticias del mundo y ayude a otros seres a descubrir el alcance de la libertad de espíritu, del cuerpo y de su entorno social.

Segundo:

Los principios del liberalismo brutal del siglo XIX, dio paso a la más negra parte de la historia del hombre, es decir la explotación de toda una parte de la humanidad para el enriquecimiento bestial de una minoría.

La historia anterior del hombre no era tampoco nada limpia, pero al menos las reglas de juego estaban claras, míseros, menos míseros, pudientes, burgueses, señores nobles y feudales. Unos dueños de otros en vida y hacienda, etc... Pero el capitalismo bestial y brutal que dio comienzo con la preindustrialización se pasó de castaño oscuro sobre las formas y maneras de explotar unos hombres a otros.

Hubo escritores rusos, ingleses y algún francés que hicieron de sus obras lugares de denuncia de la corrupción humana de esta forma de explotación, a ellos se les recuerda, pero a los paniaguados que loaban al capitoste de turno, nadie los recuerda.

Sin ningún tipo de acritud, atentamente, Jose.

unalunarara ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Borjas el 1 ha dit...

Vaya Una Luna Rara, quién lo iba a decir, y ¿donde estaban los cultos y melifluos autores de orden que desgranaban sus escritos al pairo del sistema? ¿Donde estaban?, ya lo sé, estaban preparando sus tesis doctorales, congratulándose con sus viajes al extranjero, preparándose para la toma del poder real y dejando a los que de una forma u otra hicieron y hacían algo por un mundo mejor y mas libre, en la cuneta de la historia.

Y claro los doctos, los preparados, los que realmente debían, esos siempre han estado, están y estarán en el PODER.

Dices que aquellos que escribían para el pueblo indocto, inculto y no preparado quisieron.....

"apoderándose por mandato divino de la voz de los analfabetos; quizá, a fin de cuentas, un truco para esconder una imaginación mediocre, que se postra en lo inmediato y obvio, sin vislumbrar nada ni trascender más allá",

ah, claro, sin la trascendencia de los que agazapados, tarde o temprano en mor de sus títulos logrados con la anuencia del sistema preparaban el terreno para seguir en el "chollo" aunque cambiase el "Mandador".

Bonito me lo pones, y además está claro, ¿que hicieron los doctos y no incultos, o que hacen ahora para elevar el nivel moral de los menos favorecidos?, ¿dímelo tu, culto escritor? Medrar, estar a la sombra de los puyoles o de los Maragall, o de los Montilla, o del futuro Mas de turno. ¿Esa es la educación correcta? Perfecto.

Tu mensaje es la inactividad para evitar que el pueblo llano tenga una mínima cultura y que se pueda cultivar un poco más. Ahora entiendo tus posiciones primeras, es decir, dejar que se pudran, porqué para mandar ya estamos nosotros que sabemos lo que quiere el bolsillo del capitoste que a fin de cuentas nos alimentará con las migajas de sus ganancias.

unalunarara ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Borjas el 1 ha dit...

Unalunarara,

ni yo. Yo me refería a lo que paso desde el 1939 hasta las primeras elecciones para el parlamento. Y en la labor que determinados escritores con mas o menos fortuna literaria, mantuvieron vivos de alguna manera unos principios de libertad e igualdad en contra del Régimen.

Mis fichas literarias y de autores van por un camino diametralmente opuesto al tuyo. Son listas de canciones que permanecieron en la memoria de mucha gente que estaban viviendo una situación de adoctrinamiento mas o menos brutal según, lugar, lengua y poder económico.

He leído a casi todos los autores que marcas, unos mejores que otros, otras mas afortunados, pero en su confrontación final no entraba una determinada acción, sino muchas veces como has señalado un usar no el cristianismo, sino el catolicismo al uso para corroborar aspectos de dominio y filtraje ideológico.

Le has dado la vuelta a mi proposición, eres listo y vivo, pero no era esa la finalidad de mi crítica, y tú lo sabes.

Pero bueno, no pasa nada, en gestas literarias hay que tener sentido del humor, y las Rosas en los certámenes (muy catalanes ellos), hay que dársela a la mejor poesía construida con la condición de que no diga nada, sea insulsa y no moleste al prócer de turno, al cura, al alcalde y a los diferentes jefes del movimiento. Sabemos ya que no pasa nada, que todo sigue igual, que quién tuvo retuvo, y que la camaloneidad es una condición indispensable para sobrevivir a los diferentes embates de los momentos de la historia. Y que cada uno se tiene que buscar la vida y ofrecer lo que mejor sabe para sobrevivir.


Afectuosamente desde la tribuna literaria de la historia.

unalunarara ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Borjas el 1 ha dit...

Para vosotros los famosos, los que habéis creado el "determinismo positivista" sois los que reescribís la historia a vuestro parecer según los intereses específicos de vuestra ideología siempre triunfante, hasta os habéis inventado el vocablo afín de que os sirva mejor para vuestros devaneos ideológicos.

Dices que:
"No tienes ni la más remota idea de todo lo que conlleva el determinismo positivista, y lo pones de manifiesto repetidamente, sin el menor sentido del ridículo, porque, aunque esto sea un baile de máscaras, a la primera de cambio, tu condición de pelma acabará siempre por delatarte, tal cual vulgar troll que se ve acicateado a picar la cresta de quien le atienda por educación",

Y te quedas tan ancho, creyéndote el príncipe del mundo literario, el afamado juntaletras que ha leído muchíiiiiiiiisimo y por lo tanto
está en disposición de la verdad y de la mentira. Claro que soy un pelma, y como tal no rehúyo el enfrentamiento dialéctico que tu sólo sabes sortear recurriendo a ardides descalificatorios. Chico das pena, si esos son los argumentos expresados para tu buena trayectoria política y afable con el bien pensar del "buen mandador".

Tú eres de los triunfadores de siempre, de los que inventáis la historia y los argumentos a vuestra necesidad histórica y la reescribís con bonitas palabras, bellos argumentos, y melifluos parabienes.

"Determinismo positivista", bonito título orquestado por la línea que necesita una justificación poderosa para poder presentarse en sociedad. Seguro que tu estarás dentro de la gran cúpula que ha se retrata como dueños de la definición. Es decir, una bazofia de intereses cruzados, a los cuales nadie osa presentar batalla, ¿quién se atreverá con los consagrados moldeadores de opinión?

Has cambiado de técnica, y has tenido que recurrir a la descalificación pura y simple para mantenerte de pié, incapaz de aceptar una crítica coherente a tu posicionalidad política al uso. Tienes que demostrar a tus pagadores lo bien que trituras al "enemigo". Estas determinado ya por tu escasa moral como ser humano y por otro lado actúas positivistamente de cara a mantenerte en el calendario.

Seguramente venderás en El Corte Inglés, muchos miles de libros juntando bellas palabras, pero tu respuesta indica una falta de talla moral acorde a tus ganancias y tu posición.

Tus insultos me reafirman en tus errores, los cuales son más grandes de los que había creído al principio. Habrás dicho a tu grey servidora, nada, a este capullo me lo cepillo en un santiamén.

Nada, nada, sigue firmando libros triunfales, pero la talla moral que hay detrás de la firma está a la altura del betún de tus zapatos si es que te los limpia alguien, por no decir de los "negros" que utilizarás para llevar a buen fin tus "obras".

Yo no escribo para comer, yo escribo para analizarme y analizar el mundo que me rodea, mi estilo no es tu docta manera, ni tu exquisita y albina posición. Yo no me debo a una línea editorial que me dirá el alcance y la manera de tratar espinosos temas para no zaherir a sensibilidades ”áureas”, no tengo que de terminar positivamente explicaciones rebuscadas para no molestar. Y si lo haces lo harás tan transversalmente y tan troncalmente que nadie se dará cuenta.

Para tu positiva y determinada información te diré, que he leído algunos miles de libros, libros buenos, libros malos, libros pésimos y de todo tipo de autores, noveles, semiconsagrados, consagrados (los peores), un buen autor muchas veces se esconde detrás de alguien que quiere pasar desapercibido para que no se sienta DETERMINADO por el positivo ambiente y poder seguir escribiendo libremente y denunciando los atropellos, las injusticias y la vacuidad social que le rodea. En algunos intercambios epistolares con autores serios, Lledo, Marina, Reverte, etc, aparecen de vez en cuando anécdotas como la que estamos teniendo ahora.

Dios guarde a Usted muchos años.

Herrgoldmundo ha dit...

Joder, Jose, me quito el sombrero, la boina o la barretina, lo que fuere, ante ti.
¡Menudo repaso dialéctico le has dado a la luna rara!
Y conste que ni quito ni pongo Rey (juás)

U.Q.F. ha dit...

Unalunarara:

Creo que estás cogiendo demasiada carrerilla. Me ha parecido bastante desafortunada la reacción que has tenido con el comentarista jose.
Puestos a poner manos en el fuego, yo pondría la mía que no estás a la altura personal del nivel literario del que te jactas, cuando tienes que venir a un blog de tres al cuarto, como este, a lucirte y a descalificar con tanto desparpajo a los demás. El planteamiento, aquí, es elemental: si consideras que un comentarista no está a tu altura, simplemente lo ignoras.
La pedantería, en este blog, déjamela a mi, que yo ya me apañaré con quien tenga que habérmelas.
No confundas el baile de máscaras con el baile del "pogo".
Y te advierto que es una pena haber llegado a este punto, porque pese a todo a algunos nos parecía interesante tenerte por aquí.
a partir de ahora, tú mismo.

Borjas el 1 ha dit...

Mi buen Demian, sin querer ofender, si lees atentamente la serie de la discusión con el Sr. unalunarara, verás que en todo momento yo me he ceñido a contestar a sus planteamientos, y sólo a sus planteamientos. Yo nunca le ofendí, el fué el que pasó a una postura de prepotencia y descalificación cuando dijo qque los escritores debían de limitarse a no ser críticos con el sistema que vivían, luego utilizó artilúgios de avezado escritor para descalificarme. llegando a mentir y alterar las bases de la discusión. También se pavoneó de su superior nivel cultural y de lo leido que estaba.

Después descalificó a toda una generación de escritores, poetas, tachando de incultos a sus seguidores, en fin, yo únicamente me he defendido y he defendido a una parte del mundo cultural de este país.

Yo no soy escritor, sólo soy un aficionado que mal que bien intenta juntar letras para expresar sentimientos y vivencias.

No creo haber ofendido a nadie, y si el Sr. unalunarara se considerá ofendido en su dignidad pués lo siento, se nota que no está acostumbrado a recibir críticas donde le duele, y en esta tesitura, pués nada, igual qu vine, me voy.

Mucho gusto en haberte tratado que no conocido, saludos cordiales de José.

U.Q.F. ha dit...

Apreciado jose:
Lo he leído todo atentamente, y es como tú dices.
Todo transcurría dentro de los cauces razonables de una discusión, hasta que Unalunarara ha caído en la descalificación. Desapruebo totalmente la reacción que ha tenido.
Supongo que o se disculpará o no volverá, ya se lo he dicho.
Pero no creo que tengas que ser tu quien deje de venir a este blog. Siempre has sido bien recibido aquí, y lo seguirás siendo, te lo aseguro con toda franqueza. Ya has visto que aquí todos podemos hablar de todo, pensemos como pensemos. Y no me negarás que en más de un momento nos lo hemos pasado bien.
en fin, que me sabría mal que porque un tipo que vete a saber de qué palo va se haya pasado tres pueblos tenga que pagar los platos rotos la gente de UQV.
Estás en tu casa, jose.
Un abrazo.

Borjas el 1 ha dit...

Vale Demian, gracias por tu serio análisis, que al final ha sido objetivo y verdadero, bien, seguiré con vosotros.

Un abrazo cordial de Jose.

U.Q.F. ha dit...

Estupendo.
Igualmente!

unalunarara ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Borjas el 1 ha dit...

1º.- Una unalunarara es femenino o femenina, de entrada no ma hce falta flirtear con nadie.

2º.- No quiero entrar a discutir nada mas.

3º.- Sin comentarios.

Así de sencillo.

U.Q.F. ha dit...

Unalunarara:

No, así de fácil no. Mucho más fácil aún, motivo por el cual llega un momento que tú ya te pierdes y no entiendes nada.
Para empezar:
Yo no he dicho que debieras ignorar al comentarista jose. Sabes perfectamente lo que te he querido decir.
Para continuar:
Ya veo que a ti te da igual que aquí se baile el vals inglés o el vienés, no? Tu quieres venir aquí a bailar tu cha-cha-cha por tus santas narices.
Y para terminar, esta es tu manera de interpretar mi "tu mismo", verdad? Erre que erre?
Pues nada. Ya está todo dicho.

Bonnie & Clyde ha dit...

Hem tornat.

Maspons ha dit...

Intueixo que no li és còmode llegir en català a "l'estrellón" i seguiré la vostra líbea.

Y lo haré para decir que habéis sacado las cosas de quicio. Si bien es cierto que Luna -joer con el nick!-ha hecho alguna desqualificación creo que en el ardor del debate se puede perdonar; no cal ser tan taxativo. Y encima, no sabéis que estas posturas son inherentes -o abundantes- a la condición de divo!. Ello puede ser una prueba que no miente.

Luna: me gustaria que continuaras escribiendo aquí de vez en cuando, i en el fondo creo que así opinan los demás, o opinarían más tarde.
Te pediria que comentaras en my home, pero soy consciente que nuestros intereses difieren, encima no leo casi novela.

Señor espía: No tots els blogs tenen l'honor -si es veritat- de tenir un escritor profesional de comentarista. Erraries UQV si promous que s'en vagi. Ni que sigui per comentar-nos INTERIORITATS del mundillo -jo no ho dic especialment per això-

Com deia el Chavo: es que no me tienen pasieeensia.

Bonnie & Clyde ha dit...

I la qualitat s'agraeix

Herrgoldmundo ha dit...

Pues a mí me mola el juego esquizofrénico que se traen algunos.
Yo hago lo mismo que la luna, es decir, desmelenarme en mi blog, que para eso es un lugar catártico que me permite liberarme de las frustraciones del día a día.
¿Qué pasa? Yo también estoy hasta la polla de soportar y poner buena cara a clientes mezquinos y cantamañanas (he dicho)

Criteri, chato, perdona mi osadía (sé que lo harás) pero he observado que cometes un error de ortografía recurrente: "s´en"
Un poco de respeto al bueno de Pompeu, bribón, que a nuestros sufridos jóvenes catalanes les suspenden por no saber apostrofar correctament els pronoms febles: "se´n" ;)

Saludos y ¡ARRIBA ESPAÑA! ¡¡COJONES!!

U.Q.F. ha dit...

Benvolguts lectors:

No m'ha agradat l'actitud del senyor Unalunarara a l'hora de desqualificar tan olímpicament en jose. I no em convenç que hagi "escollit aquest bloc" per viure la realitat que no pot viure en la realitat.És el seu problema si no sap, encara, com ha de viure la vida. Que ho faci en el seu bloc.
L'Apañó bé que ho fa en el seu, però a casa dels altres es guarden les formes.
Aquí tots ens respectem, o ho intentem.
Lamento decebre en criteri, aquest senyor Unalunarara ja sap què ha de fer si vol continuar aquí. Si tanta ezquizofrània estem disposats a aguantar perquè estem a internet, resultarà que al final internet ens està afectant més del compte.
Salut, amics B&C, Apañó, Criteri, jose, i d'altres habituals