dimecres, 27 de gener del 2010

Fitxa 33: Mercedes Milá

Cottia, la princesa celta, em mirava. Els seus ulls daurats, encesos com el color del seu seu cabell salvatge, semblaven convidar-me i al mateix temps repel·lir-me. Duia una túnica blanca, quasi tan blanca com la seva pell. Les seves formes virginals m'espantaven, potser perquè la seva presència era, fet i fet, una anomalia.
El terra gelatinós es movia, i Cottia, des de la boira, movia la boca, sense que en sortís paraula.
-Què vols de mi, Cottia? -deia jo. Però la meva veu no era la meva veu. I llavors la vaig poder escoltar.
-No sóc Cottia. Sóc, per a tu, Lluna Clara. Lluna Clara. Lluna Clara.

I així, hiptnotitzant-me, començà a estirar els braços cap a mi, com per abraçar-me.
Una veu en off deia:
-Damien, nunca perpetres anacolutos. Nunca perpetres anacoluuuuutos...
I jo, desconcertat:
-Eres tú, Arcadi?
Darrera meu, dues veus que mai no havia escoltat em resultaven familiars.
-Joder, Criteri, ¿has visto? Pedazo bellezón, la Luna Clara esa.
-Sí, Apañó, però calla, que segur que la pubilla ens rebelarà secrets prodigiosos...

I la veu en off:
-Anacoluuutos...
I jo:
-Arcadi, necesito de tu espada...
De sobte, Cottia s'arrencà la pell de la cara, i aparegué el rostre monstruós d'un llop de dimensions esfereidores. El llop, que no parava de créixer, començà a riure, mentre es desfermava un vent negre, calent i dens. Darrera meu sentia un intens petar de dents, com si tremoléssin.
-Ai, Apañó, quina por que em fa tot això... i aquest vent que fa ombra...
-Criteri, bribón, no digas memeces. Como va a dar sombra, el viento?
-Ai, no ho sé, però a mi les meves eclèctiques cames ja no m'aguanten...
-Bueno, a decir verdad, mis recias pantorras tampoco...

Llavors, el monstre de set caps amollà un crit eixordador, un sinistre bramul que ressonà per totes les valls d'Hibèrnia.
-Criteri, yo huyo despavorido, cual sarraceno en retirada...
-Te sigo, Apañó. Y sobre todo no pares, sigue, sigue...

I veig aquell parell apretant a córrer, però el terra s'ondulava cada cop més. S'adonen que per més que corren no avançen en cap direcció, i de sobte es giren cap a mi.
-¡Damien, gañán, nomínala, que se le ve el plumero..!
-Sí, sí, nomína-la, nomína-la...

Llavors vull parlar, però em surt veu de dona. Tanmateix, aconsegueixo dir:
-Tú, Cosa Rara, ¡debes abandonar la casa del Gran Espía!
És llavors que començo a sentir unes llunyanes ràfegues de metralladora. I just quan volia cridar "no dispareu contra Sant Francesc d'Assís!" em desperto, amarat, xop de suor, amb el cor bategant a tres-cents.

Déu-n'hi-dó, senyors, quina mala nit que he passat.. Uff, si ho arribo a saber...

Total, que miro la llum del dia. M'aixeco, em faig el cafè amb llet de rigor, i vaig dirèctament al telèfon. Truco la Pilar de Pedro, de Catalunya Ràdio, que per sort encara se'n recorda de mi, i encara més xamba: em passa un número d'un tio que finalment em permet contactar amb la persona que necessito: Mercedes Milá.

D'entrada, em deixa desconcertat: diu que ja sap que estic a punt de fer-li una fitxa. Diu que sap que he espiat el seu bloc, "Lo que me sale del bolo" (es diu així, no m'ho invento, els ho juro), i em pregunta si tindré la poca decència de fitxar-la havent-la espiat tan poc.
-És que Mercedes, francament, el teu bloc... és tan hortera...
-Sí, ja ho sé. Però què vols? Coneixes aquell àlbum dels Stones que es diu "Give people what they want?" Doncs ja està. El món funciona així. Ficar-li morro a l'assunto i tirar milles. T'ho explico: un ha de montar el xou, i després justifica-lo com li vingui de gust. I pa-lante, tu.
-Parles del bloc o del teu programa?
-Parlo de tot, rei, de tot. Tu fes creure que estàs a favor d'alguna cosa. Si pot ser comprensible per al gran públic millor que millor. Mira'm a mi: al bloc em faig la compromesa amb la causa anti-tabaquisme. A tu et sembla que el tabaquisme m'importa algún rave, a mi? Però és que coses així són fàcils d'entendre, i la gent s'hi apunta, i a sobre els sembla que estan conscienciats socialment. Això que fas tu del Gran Pla... això no ho entén ningú, i només et donarà disgustos.
-Quanta raó tens, Mercedes.
-Obre un bloc, i deixa que la gent opini sobre el que passa a la teva Casa del Gran Espía.
-Però Mercedes, un bloc dintre d'un bloc?
-I perquè no? I a la Casa del Gran Espia fes com faig jo: introdueix el concepte de nominacions. Deixa que uns als altres es nominin, es facin la punyeta, es provoquin gelosies, antipaties, i es facin la víctima, i plorin... quan tu intervinguis, pren partit. I en general, tingues la picardia de dir-la sempre ben grossa, i mai no et tiris enrera. Mira'm a mi: que si un dia dic que pixo a la dutxa, que si una altre dia dic que cago a la platja... i què? Quan més baix caiguis més bé parlaran de tu. En sèrio: tu ben flamenco, com jo. Fes absolutament lo-que-te-sal-ga-del-bo-lo.
-Ja, Mercedes, però és que jo hi crec, en això del Pla, i...
-Sembles tonto, Damien. Després no et queixis si a la nit somies. Vols que et digui una cosa? Sempre seràs un perdedor, movent-te per principis. I a sobre ets el típic que vol acontentar tothom. Que no saps que Plató va dir que...
-No fotis, Mercedes. Tu també has llegit Plató? Ja només em falta que em diguis que t'has llegit Josep Pla de pe a pa.
-Doncs mira, també. O potser et penses que jo tinc un pèl de tonta?
-No, no, d'això n'estic ben convençut...
I aquí vam deixar la conversa.

La veritat és que em va anar bé. Ara cada dia visito el seu bloc. I m'encanta. La llàstima és que actualitza poc, però noto com un airet nou em va penetrant per les ranuretes del cervell. Fins i tot he anat a buscar "bolo" al diccionari de la RAE, per saber amb més exactitud l'abast de l'expressió "lo que me sale del bolo". I sí, "bolo" significa el que ja m'imaginava.

Valoració de l'ítem:

Rellevància: relativa
Perillositat: baixa
Risibilitat: altíssima
Humor: possible

56 comentaris:

Unknown ha dit...

Cada dia se li veu mes el llautó. Darrera de la imatge d'mparcialitat benestant és un socialista perillós i altament subversiu. Es la cinquena columna dels nostres temps. Algun dia el fitxarem a vosté i rebrà la visita del Mossad, ells si que fan un contraespionatge bo. Molt bo.

Li remeto una cosa que de ben segur l'ajudarà a ser conscient de la nova realitat.

http://www.humordederechas.com/

U.Q.F. ha dit...

Sr. Pochaco:
Gràcies, però ja coneixia aquesta web. Me la va recomanar fa un temps un tal Winston, un autèntic plom, tot s'ha de dir.
I sí, té la seva gràcia.
Salutacions

Sombrero de copa ha dit...

Ondia! Deu no vulgui -com diu el Pochaco- que vostè no rebi la visita del Mossad. Si es així... la seva vigilancia s'en anirà a prendre per l'ullera. El José, L'Apañó i vostè... pum... a prendre pel cul. Je,je,je i el S.S. ¡quin tip de riure! tot i pensar que vostes el volen oblidar per que estan veritablement obsesionats amb ell... jejeje. El Mossad... la veritable medecina. Jejeje. Això si que es bò. Peró res, no tremolin... el Mossad no s'ocupa de la quincalla. Nomès de qui val la pena oi? Els germans Creix..., valencians ells, el Peñamaría, el comisari Castillo a les Rambles -els dies de "mani" anys 60-70- foten osties adreta i esquerra... jejeje. El Mossad... pregunteu pels de Munich... de 35 no en va quedar cap. jejeje. Nomès un f.d.p. que viu amagat a Damasco sota les pedres malalt y fotut. Jejeje. Ja l'atraparán també. Res s'escapa a la justicia del Mossad. Per cert, "sobretodo" en castellà es un "abrigo sin mangas", per tant s'escriu "sobre todo". Gràcies.

Sombrero de copa ha dit...

Ah!, per cert en Joan Safont es quelcom millor que tota la merda que li ha fotut vosté al damunt. Segurament, val més que vostè Sr. espia de pacotilla.

Sombrero de copa ha dit...

Ai, espia, l¡ombra d'l'Alexander Litvinenko es allargada dins els efluvis del efectiu i silencios polonio. ¿Ja saps com protegir-te?... Valdria més que enlloc d'espia amateur fossis jugador de futbol professional. Guanyaries diners... serias ben considera't i ningú et voldria matar. L'espionatge es perillòs benvolgut espia de pacotilla.

Jordi Marron ha dit...

Que els han deixat anar?

Sombrero de copa ha dit...

Sí Jordi, sí... que més que marron et veig groc "anarillista", rei.

Bonnie & Clyde ha dit...

Ostres els amics d'Israel! Quina gentola!

Borjas el 1 ha dit...

Margarito, debe de estar confundido de Jose, se ve que no entiende nada de nada, si eres capaz de confundir a un ácrata (anarquista soterrado) con algo diferente y en las antípodas, poco ojo clínico tiene señorito margarito. Será que un tipo de margarita se usa para realzar el sabor de un "caldo amontillado", y claro serán los efluvios evanescente que afectan a su nivel de conciencia y recaptación de datos. El creador o matrix de su grupo tal libe escocés de malta maltera y se ha ido a fumarse un botafumeiro completo de maris y margaritas revueltas con amapolas y cañamones índicos.

Saludos ácratas pequeña flor.

Borjas el 1 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Borjas el 1 ha dit...

Leído el mensaje, espero el resultado todo tembloroso, no dormiré, no comeré, no beberé, etc., hasta verme retratado con la punta rayada de la viperina pluma del UQV, a mi leer en redondilla gótica me molaba mazo

U.Q.F. ha dit...

Ai, Margarito... i mira que et vaig donar la benvinguda cordialment a aquesta oficina de fitxes. Ja ni te'n recordes (a la fitxa 13).
Cuida't.

Jose, tu agonía no será larga. En dos o tres días tienes la foto aquí.

Maspons ha dit...

Però aquesta tia sap escriure? Aquesta tia s'ha de llegir? M'he repasat els webs que desconeixia de les fitxes, i com a bon català -una mica de- la seva escatologia segur que em faria riure, però per principis morals em sembla que no hi aniré. I hom diu del Sostres!
i a sobre es autoodiosa -ja se m'entén.

U.Q.F. ha dit...

Criteri:
Si la Milá, avui, era el de menys. La fitxa era per ser llegida en clau interna.

U.Q.F. ha dit...

De nou per a Criteri:
No has captat qui hi havia darrera la Lunarara?

Borjas el 1 ha dit...

bueno, UQV, te conozco poco, menos que el Criteri, que el Apañó, ellos son tus contrafuertes valedores de tu quintaesencia bloguera. Pero deduzco de la teva inventiva algunos de los cambios que parece propones en un futuro inmediato.

Por otro lado intuyo que la movida va en la medida de los últimos escarceos tenidos en aquesta tu masia o casa pairal. Y como tales movimientos de fichas no los tenías previstos, te has dicho, jople, esto hay que positivizarlo y darle una "traca valenciana" diferente. Y claro, en esto te va a mover.

Has necesitado un "clown" especial para desmadrar y asilvestrar el "jardin de las delicias" hasta poco ha, pacífico y melífluo.

La técnica de la Milá es muy eficiente, dejadlos, ya se destrozan ellos. Y luego va ella cual Pitón a hierofantar la situación, serpeando por entre los cadáveres, los miembros destrozados, las cabezas hendidas y todo ello revoloteado con una bandada de buitres zopilotes.

En fin, saludos y buena suerte en tu NUEVO GRAN HERMANASTRO.

Brian ha dit...

Ostres! avui va de fantasmes... ("Perfil no disponible")

U.Q.F. ha dit...

Jose:
Bah, si las aguas vuelven siempre a su cauce...
Lo del jardincito es mejor idea que lo otro, peeeeeeeero...

Brian, bon material d'estudi, eh? ;)

Brian ha dit...

L'enfant terrible dels "anacolutos" i els "oxímorons", abajofimante compulsiu de manifestos, promotor de partits, plataformes i fòrums babèlics, acaba de protagonitzar la enèsima "espantá" al més pur estil Capitán Araña: «Este es el último ejemplar de Factual que llevará mi firma...» diu avui. Mentre, els pobres embarcats (¿hi haurà entre ells el innombrable...?) gemeguen: «Los redactores de Factual queremos, con esta nota, expresar nuestra sorpresa y nuestro más sincero pesar por la decisión que ha tomado nuestro director, Arcadi Espada...». I es que ja ho deia el classic: "quien con críos se acuesta, meáo se levanta".

Borjas el 1 ha dit...

Brian, retoño mío, ¿y no sabías semejante verdad?, aunque la palabra mas correcta es "mojado".

Evocacions ha dit...

Ep! UQV, ya sé que aquesta va de rara (la fitxa) però trobo a faltar que quan fas la fitxa posis un enllaç al blog per tal de llegir el blog que comentes.
El Margarito ha quedat frito.

Bonnie & Clyde ha dit...

I els talibanets que van entrar a Factual sota la gel·laba del gran Mulà? què passarà amb ells?
Ha sigut un somni premonitori. Vostè penja la fitxa i hores més tard L'Espadi Arcada diu que ho deixa. Hummm...

Brian ha dit...

¿Cual es la verdad que yo no sabía y tu sí, José?

¿Que el capitán Araña había saltado del barco?, ¿que la palabra correcta es "mojado"...? ¿O que quién mal anda mal acaba?

Bona observació, Clyde. Aquests fantasmes semblen tenir informació privilegiada.

Borjas el 1 ha dit...

Brian, observo que te sientes un poquico perseguido por nada, estás a la que salta, a veces sin motivo, a veces con razón, parece que tu duda hamlet-iana te lleva a ser más en las cosas futiles y no sutiles como las pompas de jabón machadianas. Bueno, por mi parte dejaré de acotar tus sapientísimas observaciones y las convertiremos en alegatos reflexivos sobre el futuro del mundo mundial.

Maspons ha dit...

Em vaig oblidar d'esmentar la comicitat de la imatge d'Apañó i jo trescant pels camps de Gallecs, com Quixots o Sanchos.

Sabia que anava en clau hermètica, però el llegir-ho vaig fer una lectura no aprofundida i em resultava tan intrincat com l'Apocalipsi de S. Joan, a sobre l'ombra del Ruis -xocantamb la cosa carnavalera-. Clar clar no peró...

Ha estat per culpa de la bèstia grossa que ha plegat el firmante? Sostres tiene poder.

Borjas el 1 ha dit...

UQV, he leido los siguiente en Factual:

"Hace unos días, y luego de almorzar con la subdirectora de Factual en cierto bar escocés de la zona alta (la zona alta, cuánto me chifla decir la zona alta... ¡A mí, que no soy más que un canalla de bajos fondos!); decía que, luego del almuerzo, y mientras rodábamos calle abajo, reparé en sus andares esplendorosos, epatantes, indómitos."

No sé, me recuerda a alguién sin saber quien es, no lo consigo ubicar, pero el estilo, la forma, la sintaxis (que tanto aprecia el Brian), los recovecos inherentes y hirientes me da en el olfato que es alguno de nuestros versátiles creadores literarios, no sé, tal vez el EVOcaciones, un pelín de Apañó. ¡¡¡Ayudame hombre¡¡¡

Borjas el 1 ha dit...

Criteri, como te haces el despistado, si yo, que soy un "porco novatto" he sabido extraer todos los mmensajes cifrados desde la selene extraña y demás, como tú, insigne creattore no lo has hecho¿?.

Maspons ha dit...

Ahí mas dao jose, algun dia aclarirem els molts caps solts d'aquestos apassionants cripticismes. Potser però...tants caps tants barrets. Jose crida al teu íntim amic espanyolàs, que és un murri, però que ens doni alguna pista.

Dic als nous lectors del fitxero que no es pensin que estan limitats mentalment per a no entendre res, els vells no creguin que entenguiem massa més i segur que no tots igual.

To be continued, follow, follow

U.Q.F. ha dit...

Perdoneu, companys, de la Selene Extranya ningú sembla haver captat la pista bona. Oblideu l'Espada, que era un element de distracció intruduit per a despistar... però no del tot gratuitament...
Au, keep on thinking

U.Q.F. ha dit...

Ei, Ei, que ara m'adono, llegint el que ha escrit el Criteri... rectifico el que dic més amunt.
Criteri, tens la pista bona, i tant que sí...

Herrgoldmundo ha dit...

¡Brillante y genial, U.Q.V!
¡Vive le surrealisssssssssme!
Eres bueno, jodío, pero no sé si todo el reguero de pistas que vas dejando, cual Pulgarcito travieso, es fruto de una previa y estudiada estrategia o improvisas sobre la marcha, cometiendo imperdonables anacolutos, quizás mientras escribes ebrio de Guinnes desde una imaginaria o lejana Hibernia. ;)

Conste, pero, que yo en ningún momento pedí ni insinué la nominación, menos aún la expulsión, de la polémica luna rara.
Por mí no tenía por qué haberse arrancado la cara, o quitado la careta, aunque entiendo que te pudiera más el Pepito Grillo que todos llevamos dentro que el provocador animus iocandi.

Me hace especial gracia que digas que tienes la ficha de Jose a punto...¡pero si ya le "habéis" hecho dos fichas a Jose, bribón!

Herrgoldmundo ha dit...

¡Ups!, ¿quizás debería haber escrito "que digas que tienes a punto la ficha de Jose"?
Marditos filólogos... :))

Borjas el 1 ha dit...

Chicos, sois o parecéis una pandillita de patio de colegio de monjitas. Os inventáis vuestros secretitos, ideáis un código secretísimo, y os reís de todos los pobres que no pertenecemos a vuestro grupete, el Brian, el Evo, los B&C, yo.

Vaya con el Apañó de que guisa está resultando el mancebo.

Herrgoldmundo ha dit...

Que no, Jose, que yo no he ideado ningún secretito ni he inventado nada.
Yo siempro digo lo que tengo que decir, con bazooca y artillería pesada si es necesario, pero sin esconderme bajo más máscaras que la del nick Apañó, que ya es suficiente "difraz".
Pasa, sin embargo, que tampoco me gustaría matar el juego que se trae entre manos U.Q.V

Te diré una cosa, en confianza:
Tanto B&C, como lunarara, ya te hicieron en su día sendas fichas... ata cabos.

Saludos, y disfruta del juego.

Borjas el 1 ha dit...

Bien, en cierta medida ya me hicieron un repaso de los lindos en su dia. Pero al ser repasado desde posiciones emboscadas para que yo saltase de mi trinchera y perdiese el poco refugio que en ella encontraba.

Pero claro, no entendía el juego en su todo resultante, ahora bien mirado y a instancias tuyas puedo entender algo que no todo.

Yo entré en esta casa impelido por Maese Criteri, vi que el jardin estaba un poco mustio por los monotemas de constante iteración y que era dar vueltas para volver al principio.

Desde hace dos dias he vuelto a recordar las estrategias del policia bueno y el policia malo y creo vislumbrar un poco el horizonte, el cual tebdre que escufriñar bien sosegado antes de volver por los "fueros de Úbeda".

U.Q.F. ha dit...

"Porque todo en la vida es juego,
y los juegos, juegos son."

No decía así?
En cualquier caso, tal como concibo el juego, el fin no es reirse de nadie bajo capillitas crípticas. Las fichas salen de mi percepción exclusivamente. Tampoco suelo despanzurrar a quienes venís aquí con buena fe...

Jose, qué te he dicho yo siempre?

No passa res. Pronto cambiarán el disco, que el pinchadiscos es de los de antes (DJs? Baaah). Nuevos discos, nuevos movimientos bailongos.
Señores, qué sería de un baile sin bailarines?

El surrealismo de la pesadilla que tuve, y que narré, tiene, fundamentalmente, el objetivo de
dejar ahí, medio explicitados, el resultado de mis pesquisas respecto a la Luna esa.

Sombrero de copa ha dit...

Eh¡, amigo... la cita de Calderón no es correcta. ¿Va de boutade? O... es que te sofisticas, nena?

Sombrero de copa ha dit...

La "luna esa" que dejaste sin voz, es sublime y José tu querida apuesta intelectual, un pedante patán que confunde fueros por cerros... ¡anda ya! os hacía más estrictos. Vaya... lejos del SS parece que ninguno dáis la talla. Claro... como criticar es lo más fácil... abrir fichas a troche y moche busacndo el aplauso fácil... jajaja. ¡Cuánto tenéis que aprender del susodicho todavía!.

Sombrero de copa ha dit...

Ya sé que José parecía que se confundía, por eso lo puso entre comillas, pero es igual, sigue siendo un patán y tú, espía de pacotilla, su valedor, su mecenas. Devuélvele la voz que le robaste a la maravillosa luna, lunera.

Borjas el 1 ha dit...

Margarito, no ofende quien quiere sino quien puede. Y tú, sin entrar en querer, ni poder asimilar propuestas sostriles con férulas mentales es de complejidad altamente risoide. Los que tenís que echar mano de un Mesías y tener fé más allá de lo puramente humano, os pasan estas cosas, que hay "gentola" que no piensan como las manadas de los maridos de la oveja, y claro la vida va por un lado y la sociedad por otro.

A decir verdad, Margarito, me caes bien, eres vivaz, te vas cultivando y dentro de unos añitos serás todo un hombrecito con carácter propio y pensamiento libre, es normal, la edad tiene esas cosas. No quisiera perder tus aportes y tu límpia crítica a mis inservibles peroratas.

Sombrero de copa ha dit...

Ay, José... la petulancia es tan inútil como la falsa modestia. A ti, muchacho, te iría bien dejarte psicoanalizar por la tal Mercedes Milá, como si de un "ratoncito" de Gran Hermano se tratara; al acabar, seguro que te sentirías mejor y más en paz contigo mismo.

Maspons ha dit...

José, referente a lo del patio: Yo no sabo nada. El que sabe sabe y ese és l'espanyolás, i tant que sí ;)

Penseu amics. El vent te ombra? UUUUUUUU

Maspons ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Maspons ha dit...

Collons, semblo el Jose.
Apañó -i adlat-., tot i lo que saps, queda la major: Y quién es él?

Herrgoldmundo ha dit...

¿Y quién es él?
Él lo sabe y yo lo sé, porque Hegel no engaña ni el hermano lobo de San Francisco de Asís tampoco.
Hasta aquí la primera pista.
Las piezas que hay que unir son:
Lobo, la primera y más importante de todas, ya que a U.Q.V le gusta bailar con ellos y rendir sentido homenaje a quien como ellos se comportó, solitario en las frías estepas, o en la gélida Hibernia, que para el caso es lo mismo.
Freud. Sí, conocer algo de psicoanálisis ayuda, sobre todo para comprender el sueño surrealista de U.Q.V, compendio de pistas y, al cabo, confesión de una fechoría que le causó graves remordimientos.
¡Ah, no se puede tener moral en los tiempos que corren! (bien lo sabe Mercedes Milá)
Sólo por remordimientos y sentimientos de culpa se puede entender la censura de U.Q.V al atrevido transvestido unalunarara.

Hagan sus apuestas...

Albert ha dit...

Sais vuelto locos u qué? A ver si viene aquí el tio la vara. Criteri, va tres comentaris seguits, apañó, vinga que vinga; tot super críptic i el Margarito donant cera a veure si así té més raó. Um...!

U.Q.F. ha dit...

Bien, Apañó.
Peeeeero...
Rizamos aún más el rizo?
Guillermo de Baskerville (o sea, tú) unió brillantemente las pistas, y más que resolver, entendió.
Ahora bien:
Acordémonos de Pim Casaubon (El péndulo de Foucault). Pensaba que tenía en sus manos las claves del Gran Plan, hasta que su mujer le dijo "nene, esto no es más que la lista de la compra..." Y era cierto,no?
Así que, aquí Criteri también afina. No es más que la lista de la compra.
Hala.
Venga, que mañana cambiamos el disco.

Borjas el 1 ha dit...

Bueno, yo soy admirador de H.Poirot, y este personaje se basa casi siempre en cosas, anécdotas, palabras deslizadas en un pasillo oscuro, en balbuceos de un casi muerto, en los labios pintados de una rubia "bombón".

Pero chicos, aquí hay que lidiar con sobreros, con cuasi búfalos cafres, con bestias enormes y reyes del intríngulis efervescente.

Que os entienda la madre del "Escarabajo de oro", o bien el "asesino de la calle Morgue", o el "Destripador del Londres victoriano".

Que cursillo de 35 horas hay que seguir para (primero que cuente como curso oficial) y segundo a que escuela de criminología hay que asistir, ¿no será la de Horatio Caine?.

Aclarádmelo, porfa.

U.Q.F. ha dit...

Buen elenco, jose.
No hay misterio. Las clves están en el
último párrafo de mi octavo comentario-aparición, y en la última línea del primer comentario de Criteri de hoy.
Apañó va más allá, analiza el baile en tanto que juego, que es lo que más le divierte. Casi tanto como a mi.

Brian ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Brian ha dit...

No em diràs que en Carlos Ruíz Zafón es unalunarara, oi que no?

(He esborrat l'anterior perquè m'ha sortit un xurro)

Brian ha dit...

a mayor abundamiento

U.Q.F. ha dit...

Brian, he investigat i tot apunta a que sí.

Brian ha dit...

He, he, he...

El que passa es que jo em prou feines havia llegit els seus comentaris i, un cop esborrats, ens ho has passat molt difícil. Sort que el Google fa miracles ;-)

U.Q.F. ha dit...

Brian:
Exacte. hi ha un munt de coses que quadren.
Els comentaris els va esborrar ell perquè deia que eren "propietat intel·lectual seva".
Déu-n'hi-dó, el pàjaru.
En fi, que tothom hi digui el que vulgui, però per part meva i pel que fa a aquest tema, "Culurín culurat, aquest conte s'ha acabat". Que ja n'hi ha prou, d'aquest color, vaja.
;-)

Sombrero de copa ha dit...

¿Perdón, este Zafón es el de las gaseosas?. Saludos.