dijous, 25 de març del 2010

Fitxa 54: Josep Anglada

Els baby-boomers encara no som vells, per la qual cosa ens pensem que encara som joves. Però d'aquí a quinze anys ho començarem a ser, tot i que davant d'aquest fet ens quedarem absolutament perplexos, com si no hagués de poder ser, després de tants anys fent de la joventut un leit-motiv. I d'aquí a vint-i-cinc anys ja serem definitivament vells, però una mena de vells amb ínfules de jove, una mena de rèpliques estrambòtiques de Mick Jagger, perseverants en l'obsessió pel dret a l'oci i a la bona vida, volent viure com a reis, que és tal com hem viscut sempre.
El problema és que serem molts; una insufrible tropa de vells, el col·lectiu més nombrós que hi haurà.

I qui ens mantindrà? Qui ens pagarà la pensió? Es necessitarà una base productiva demogràficament àmplia, molt àmplia, suposo. Abaix o al mig n'hi haurà d'haver molts que penquin, perquè a dalt serem també molts, però improductius. Hi ha qui diu que aquesta base productiva s'haurà de nodrir d'immigrants i dels seus fills, aquells fills que sembla que els autòctons ens resistim a tenir.
Però aquesta opció... treguem-nos-la del cap, perquè gràcies a les tesis d'Anglada tots els immigrants ja seran fora.

Josep Anglada, el controvertit líder de Plataforma per Catalunya. Un senyor que té bloc, i que dóna la impressió que se'l va escrivint, com pot, ell solet, marcant les planíssimes i escassíssimes línies de la seva orientació política: canya als polítics convencionals -especialment els del consistori de Vic- i l'eliminació de la immigració massiva, que ell qualifica d'invasió.
Anglada, no obstant, reitera en més d'una ocasió que ell no és ni xenòfob ni racista: que ell només vol que als de fora se'ls deixi de facilitar les coses, ja que entre els de casa també hi ha qui les passa magres: vídues, malalts, els qui no poden pagar la hipoteca...

També té una proposta per sortir de la crisi: que el seu ajuntament disposi de més diners, a base de retallar sous dels polítics i de deixar de regalar diners als de fora. Això darrer, no pas per per xenofòbia, sinó perquè no són de casa, o sigui, perquè són estrangers. Però no per xenofobia, diu ell, que consti. A mi no em quadra, però vaja, ell ho explica així.
Però, ostres, que a mi m'agrada que les coses quadrin, així que... Va, vaig a intentar quadrar aquest aspecte.
Anem a veure: diu Anglada que primer són els de casa i després els de fora, no? Per tant, és xenofòbia. Anglada, doncs, és xenòfob, encara que no ho vulgui dir. I perquè no ho vol admetre, que és xenòfob? Doncs perquè Anglada deu ser, ni que sigui una mica... una miiiiiiiiiica... una mica progre. Sorprenent, oi? Anglada l'Una-Mica-Progre, que no vol ser qualificat de "xenòfob" perquè sap que "xenofòbia" és una paraula lleeeeetja... Ara sí que quadra.
I a partir d'aquí... alerta, Sr. Anglada, que vindrà un Anglada-bis que no tindrà aquest problema de correcció política i li farà la competència, si no corregeix ràpidament aquest error conceptual.

El que aquest senyor no ens explica, al seu bloc, és com pensa fer fora, quan guanyi, tots aquests immigrants, als quals, diu, se'ls regalen els diners, i a sobre ni treballen, ni s'integren, ni volen fer-ho, i que passen per davant dels autòctons amb problemes, com indicàvem més amunt. No sabem si el procediment consistirà en anar picant porta per porta i organitzar deportacions, o endurint-los les condicions d'entrada, de residència i d'accés als serveis, fins al punt que desisteixin de viure aquí i marxin pel seu propi peu, o consolidant poc a poc una situació d'apartheid, o jo què sé, perquè això, insisteixo, mai no ho explica; la qual cosa em fa pensar que quan guanyi li vindrà a sobre un problema gros, si és que vol ser coherent amb el que diu... Per què guanyarà, no? Ell diu que té raó en tot el que diu, i el natural és que, si un té tanta raó, guanyi. De fet, diu, la prova de la raó que té la trobem en el gran suport electoral de què gaudeix.

A mi em fa la impressió, llegint el Sr. Anglada, que en realitat el seu objectiu no és fer fora ningú, sinó que el seu veritable objectiu és el poder, i que els seus veritables enemics no són els immigrants sinó l'alcalde (el Sr. Vila d’Abadal, de CiU); el primer tinent d’alcalde (el Sr Xavier Solà, també de CiU) i en Josep Burgaya, del PSC, que juntament amb els regidors d'ERC constituexen el nucli de govern a Vic, el Tripartit municipal. A tots plegats no els estalvia qualificatius contundents, i fins i tot als membres de les CUP, segons expliquen, no s'estalvià de dir-los "bruts" i "borratxos" durant un ple municipal. Ell vol el poder, i sap que una excel·lent catapulta és explotar el rebuig a l'estranger, aprofitant el malestar i la por que té molta gent per motius objectius o subjectius; una por que hàbilment utilitza per als seus fins polítics, i que fins i tot retroalimenta.

És un senyor que se'l veu poc llegit, poc escrit, poc ortogràfic. Però és llest, és una fura, que sap quan i on mossegar. Un tauró dels durs. Pur instint. Però si vol triomfar, li faltarà alguna cosa més. Ell se sent superior als polítics convencionals, però o bé la gent el recolza massivament, o els polítics convencionals se'l menjaran amb patates, perquè per a moure's en certes aigües polítiques calen unes certes llums. I a partir de com s'escriu es poden entrveure els wats de capacitat lumínica amb què algú compta.

Això sí: té suports de totes bandes. En els comentaris al seu bloc hi trobem recolzaments de gent de tot Espanya, un altíssim percentatge dels quals clama perquè els surti un Anglada també al seu municipi.

I alguns, ben catalans ells, fins i tot van més enllà: diuen que Catalunya també s'hauria de veure neta de castellanoparlants, tan immigrants i tan inadaptats com aquests "de fora" que tan fàcils són d'identificar. I Anglada no els diu res, cosa extranya si, com diuen les cròniques, és un senyor que en el passat fou un home de Blas Piñar i que porta la Rojigualda amb àguila orgullosament al fons del cor. Bé, amb els anys deu haver-se oblidat de tot allò.

I res, veurem quina és la seva estratègia per fer fora els de fora, quan sigui President de la Generalitat. Ja sé que potser em quedi sense pensió, però bah, tot sigui pel bé de la puresa i per una pàtria de gent com cal.

Perquè si no és per ser President, de què serveix un Anglada?

Valoració de l'ítem:

Rellevància: discutible
Perillositat: considerable
Risibilitat: certa
Humor: indetectat

Adreça:
josepanglada.blogspot.com

8 comentaris:

Herrgoldmundo ha dit...

Si yo viviese en Vic le votaría.
Ahora ves a cascarla y llámame xenófobo si quieres. ;)

Fíjate si serás egoista. Sí, tú UQV, que tan sólo te preocupas por tu futura pensión en vez de reconocer que no es posible seguir permitiendo arribadas masivas de emigrantes que, AHORA y no cuando tú seas yayo, ya colapsan los servicio públicos de educación y sanidad, además de generar otros graves problemas que sería "políticamente incorrecto" señalar.

Los cálculos no cuadran, pues por cada inmigrante que cotiza (cada vez menos, por cierto) debemos mantener a varios de sus familiares en paro, educar a sus hijos en escuelas ghettos, atenderles en hospitales colapsados...
No, no me vengas con el rollo de que eso mismo lo hacemos por los demás ciudadanos españoles, porque cada vez somos más "los paganos" que perdemos "calidad de vida", AHORA, por pagar mutuas médicas y colegios privados además, por supuesto, de pagar impuestos para mantener los gastos del "papeles para todos"
¡Pagar dos veces la sanidad y la educación es un robo encubierto a mano armada!
¿No lo ves así?
Sí, lo sé, también yo soy egoista, pero no HIPÓCRITA.

Saludos y ¡Arriba España!

Clidice ha dit...

fa una mica de basarda tot plegat :(

Noctas ha dit...

Mira Apañó una cosa es no permitir que los immigrantes entren en masa y otra muy distinta es negarle el padrón una vez están dentro. Lo digo porque la demagogia en general me agrada mucho pero justamente en estos temas me pone de muy mala leche. Y para más argumentos uno de mis escritos sobre este mosquito en respuesta a un artículo que Sostres hizo.

Molt bon article. Anem a rebatre Anglada. Ell veu la imigració com un problema. D'acord. Fins aquí bé (per mi malament, però en fi, seguim), i vol, com Berloscuni i tú mateix, que els irregulars siguin considerats delinqüents i se'ls privi de llibertat durant el temps que faci falta fins que arribi l'expulsió. Aquesta és la seva idea i aquí la meva crítica. Si es vol expulsar de forma immediata a tota la immigració irregular hem de crear una policia immigratòria que detingui a tot immigrant irregular que es mogui pels nostres prats. Després s'han de crear centres d'internament enormes on hi capiguen tota la massa de irregulars, mares amb minyons inclosos, que posats a fer, fem-ho bé, (A espanya hi han uns dos milions) i posteriorment expulsar-los en massa. Això es pot fer..? amb una certa dosis de cel fanàtic potser sí. Hi hauria una despesa de diners considerable, però es podria fer. I la pregunta clau és aquesta . ¿Anglada i Berlusconi volen realment això, estan disposats a fer aquesta despesa..? Nooo. El que realment volen es utilitzar la immigració per despertar l'instint primari de la gent i així fer-se amb els suficients vots per obtenir el poder. El problema de la immigració no es es resol expulsant a tots els irregulars, sinó gestionant una bona política de visats (fins fa poc temps Espanya era un descontrol) per evitar que entrin molts amb visat de turisme i després es quedin en situació irregular i per altra banda vigilant molt bé les zones fronterisses. Anglada fa el discurs fàcil, expandeix sibil.linament un odi envers l'immigrant, va fent el típic discurs de que ocupa les places de la seguretat social, escoles i guarderies, i així va creant un afinitat de la classe pobre-mitja que després no dubtarà a votar-lo. Això no és res més que feixisme. Definició de feixisme: "Sistema político que aprovecha demagógicamente los sentimientos de miedo y frustración colectiva para exacerbarlos mediante la represión y la propaganda, y los desplaza contra un enemigo común (real o imaginario, interior o exterior), que actúa de chivo expiatorio frente al que volcar toda la agresividad de forma irreflexiva, logrando la unidad y adhesión (voluntaria o por la fuerza) de la población...

Borjas el 1 ha dit...

La realidad está por encima de las políticas puntualmente correctas del momento, a éste paso la ruina será total y absoluta, y luego todo será recortar y recortar por no hacerlo a tiempo. No hay que confundir al gobierno de turno con una ONG internacional. Cuando a la ONG se le acaben los presupuestos ya veremos como nos veremos, mordiéndonos unos a otros para sobrevivir.

Y el posible voto de hoy será la ruina del mañana, la cual la pagaremos todos.

U.Q.F. ha dit...

Apañó:
Creo que puedo responderte sin necesidad de ir a cascarla, no crees?
Lo que le pido a Anglada es que nos aclare cómo va a eliminar ese exceso de inmigrantes, porque en su blog no he sido capaz de verlo, y me he leído todas sus entradas.

Tú eres xenófobo? Estás en tu legítimo derecho.
Anglada también dice que no es xenófobo, cuando sospecho que es mentira. Para mi eso también es hipocresía.
Y los que no lo somos? Pues nada, a soportar con buen humor la etiqueta de progretotntos.

En mi texto hablo de motivos objetivos de malestar por parte de ciudadanos. Pero también existe miedo y malestar que obedece a causas que juzgo algo tremendistas: "verás cuando a tu mujer le impongan el burka! no serás xenófobo, no, ese día..." Que yo sepa no hay leyes que permitan imponer burkas a nadie, así que ese miedo es infundado, pero ese miedo se manipula. Es un ejemplo.

Vuelvo a lo de antes: a las soluciones de PxC, -partido legalizado al que quien quiera podrá votar libremente, como tú dices que quieres- que en ese bloc no concretan. O no las tienen o se las callan. Ya se verán el día que gobiernen.

Un saludo.

Maspons ha dit...

La definició exacta: "poc llegit" però: "és una fura, pura intuició" -eh Brian?-
Em sembla que els polítics continuen negant-suposo que no l'espia, encara que no ho digui- que alguna cosa s'ha fet malament i que la ciutadania -és obvi- percep un problema, quant d'esbiaixat no ho sabem.
No les tenen totes però si entra la responsabilitat haurà estat de la nostra casta política-.

Herrgoldmundo ha dit...

Noctas, cuando escribo sobre temas delicados suelo "medir" bien mis palabras.
Efectivamente, en ningún momento me he referido a la polémica de los padrones (ya lo hice en tu blog) pero es innegable, quieras reconocerlo o no, que es necessario, como bien escribí, "regular las arribadas masivas de inmigrantes".
Digo REGULAR, pues tan sólo se trata de imponer el sentido común, nada de xenofobia, racismo, dogmatismo o mil mentiras demagógicas más que tan sólo sirven para enquistar el problema y, paradójicamente, para dar lugar a que surjan Angladas y Berlusconis.

UQV, no te piques, que mi expresión referente a ir a cascarla era jocosa e iba acompañada de un emoticón de complicidad ;)

Anglada no tiene la solución, porque Anglada no hace uso del sentido común, sino del oportunismo. Pero no nos equivoquemos, pues hace gala del mismo oportunismo que la izquierda buenista que, por tal de ganar votos, lejos de intentar resolver el problema lo agrava (de nuevo el famoso "papeles para todos")
Yo no soy xenófobo, pero no tendría reparo alguno en reconocerlo. De hecho, me reconozco "islamófobo" y "marxistófobo" ¿y? Eso no me impide trabajar cordialmente con musulmanes o con rojeras, sin necesidad de pintarme una esvástica (ah, no, que entonces sería judeófobo) o de ir apatrullando las calles cual Torrente para darles caza.
Tambien soy "tontófobo", y por ello no trago a los progretontos (veo que te gusto mi acertado neologismo)

PXC es necesaria por una única razón:
A ver si así, al menos, los políticos se ponen las pilas antes de que "la sangre llegue al río"
Como bien dice Borjas, se trata de afrontar la realidad, no de negarla (como se negaron crisis evidentes) ni de pervertirla (como se hizo al considerar hombres de paz a miserables filoterroristas)

Saludos

Brian ha dit...

Amb la primera part del teu anàlisi no puc per menys que coincidir: els immigrants han ajudat, i encara estan ajudant, a corregir la piràmide de edat, i això es bo. No només es bo, es imprescindible; altrament la piràmide farà fallida per tindre el cap més gran que els peus i els baby-boomers ho tindreu realment cru.

La segona part ja es més complexe. De la mateixa manera que els immigrants no van vindre gràcies a la generositat dels multicultis, tampoc s'en aniran perquè ho vulguin els xenòfobs pro Anglada. Els immigrants han deixat de venir -i alguns han començat a marxar- per la força dels fets: ja no hi ha les oportunitats de treball que els van atraure i ara es troben en una situació molt crítica.

Que l'Anglada sigui més o menys justet intel·lectualment es, fins a cert punt, secundari; que sigui un veritable racista o només sigui un oportunista, també. Si l'espai hi es, tard o d'hora l'ocuparan, o els racistes directament o els seus homes de palla. ¿Que potser aquests no son veritables racistes i que només volen esgarrapar vots per copar espais de poder? Pel cas es el mateix, els efectes seran igual de perversos.